welcome

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Νότα Κυμοθόη"Εργαζόμενοι κι εργοδότες στην Ελλάδα"

Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Εργαζόμενοι κι εργοδότες στην Ελλάδα"


Το 2019 προσπαθεί η χώρα Ελλάδα να τακτοποιήσει τις πληγές του παρελθόντος στον εργασιακό χώρο, που έχει χτυπηθεί βάναυσα από τις συμπεριφορές των επιχειρηματιών-εργοδοτών. Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι κατά πλειονότητα έχουν υποφέρει πάρα πολλά, από απατεώνες εργοδότες, οι οποίοι αφ΄ ενός έκλεβαν το ελληνικό κράτος, κι αφ΄ ετέρου έκλεβαν και τους εργαζόμενους σ΄αυτούς. Κι αυτό γινόταν διότι αφ΄ ενός παρακρατούσαν από τους εργαζόμενους τα ασφάλιστρα του ΙΚΑ (στην πορεία έγινε ΕΦΚΑ) αφ΄ ετέρου δεν αγόραζαν τα ένσημα για τους εργαζόμενους κλέβοντας το μισθό τους και παρανομώντας στο ελληνικό κράτος. Όσοι εργαζόμενοι παραπονέθηκαν στο ΙΚΑ (που υπάγεται στο ΕΦΚΑ) κατόρθωσαν μετά από ταλαιπωρία να πάρουν τα ένσημά τους, όσοι δεν κατήγγειλαν τους παράνομους εργοδότες τους, δεν τα πήραν ποτέ.
Σήμερα, το 2019, έχει μπει μια τάξη σε αυτό το θέμα, αλλά οι περισσότεροι νέοι, στην αγωνία τους να βρουν εργασία, δεν διεκδικούν τα ένσημά τους. Εκεί δε που υπάρχει μεγάλη απάτη σε αυτό το θέμα, είναι σε όσους εργάζονται σε οικιακές εργασίες ή κρατάνε παιδάκια ή ηλικιωμένους ή καθαρίζουν σπίτια.
Αν λοιπόν αυτή η ευυπόληπτη χώρα, θέλει να έχει μια πραγματική θέση στην οικονομική ανάπτυξη και να λέγεται πολιτισμένη, θα πρέπει να προσεχθεί πολύ αυτός ο τομέας "εργαζόμενοι κι εργοδότες".
Δυστυχώς ελάχιστοι επιχειρηματίες σέβονται τον εργαζόμενο σήμερα και δεν τον εξαπατούν.
Αυτά τα ελάχιστα για το θέμα, στην εποχή του 2019, όπου περιφέρονται κάποιοι "δήθεν" επιχειρηματίες του παρελθόντος, που ενώ εξαπάτησαν τους εργαζόμενους που είχαν στη δούλεψή τους, τους κατηγορούν κι από πάνω...Κάποιοι που το παίζουν "δήθεν πατριώτες" είδαμε το όνομά τους σε ψηφοδέλτια να θέτουν εαυτόν για να υπηρετήσουν τα προβλήματα των Ελλήνων στην Ευρωβουλή. Είναι θλιβερό το όλο γεγονός και όλοι θα πρέπει να σκεφτούν αυτό το θέμα που αποτελεί την "καυτή πατάτα" στα χέρια των όσων επιθυμούν να κυβερνήσουν τον τόπο μας. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες εργαζόμενοι έχουν εναποθέσει τον κόπο τους στο ελληνικό κράτος, "ως ένσημα" τα οποία παρακρατήθηκαν από τους επιχειρηματίες. Τα χρήματα αυτά των ασφαλιστικών ταμείων που πήγαν; Ποιοι στο παρελθόν πριν το 2014, είναι οι υπεύθυνοι και ποιοι έκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας; Τι σχέση έχουν με τα ένσημα των εργαζομένων και τα χρήματά τους στ΄ ασφαλιστικά ταμεία, κάποιες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες; Ποιοι είναι πίσω από αυτές και πως μπλέχτηκε το όλο θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου