welcome

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ Νότα Κυμοθόη Μέρος 4ον




                                                                'ΕΡΓΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ ΚΥΜΟΘΟΗ

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ, Μέρος 4ον

Γράφει η Νότα Κυμοθόη

 (ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑ ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ)

Σήμερα, ημέρα της εορτής των Εισοδείων της Παναγίας στο Ναό, η ανθρωπότητα γιορτάζει, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, τι σημαίνουν ΕΙΣΟΔΕΙΑ!..
Απ΄ αρχής κόσμου οι άνθρωποι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το Θεό και να έχουν την εύνοιά του. Για να το πετύχουν αυτό, έκαναν θυσίες κι έφτιαχναν βωμούς έξω. Μετά που η κάθε μια ομάδα λάτρευε διαφορετικά το Θεό κι είχε διαφορετικές επικοινωνίες, για να αποτελούν ενότητα έχτισαν ναούς. Ο ναός περιλάμβανε τη Θεότητα και την ενέργειά της με την οποία επικοινωνούσε ο πιστός άνθρωπος.
Πολλοί Θεοί, πολλοί ναοί σε όλη τη γη!
Ένας από τους μεγάλους Ναούς ήταν κι αυτός του Σολομώντος όπου λατρεύονταν πάνω από 100 Θεοί.
Μέσα σε αυτό το Ναό εισήλθε η νεαρή Μαρία, που γεννήθηκε από πολύ ευσεβείς γονείς. Αυτή η κόρη, η αγνή και καθαρή σε σώμα και πνεύμα, επιλέχτηκε από το Άγιο Πνεύμα για να γίνει ο Ναός του Θεού, σε μια εποχή, οπού η ανθρώπινη κοινωνία είχε κατρακυλήσει ηθικά και κοινωνικά και οι Ναοί ήταν μαγαζάκια εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το σώμα της Μαρίας έγινε ο Ναός Κατοικίας του Θεανθρώπου με εντολή Θεού Πατέρα όλων των όντων. ΘΕΟΓΕΝΝΗΣΗ!
Μέσα λοιπόν από την Παναγία, ο καθένας που πιστεύει σε αυτήν μπορεί να επιτύχει επικοινωνία με το Θεό. Κι όταν λέμε επικοινωνία εννοούμε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ και για να γίνει αυτό η ψυχή και το σώμα πρέπει να είναι καθαρά!..
Το θείο βρέφος φανέρωσε εκ γεννετής το ΦΩΣ στην ανθρωπότητα! Γι΄αυτό και την ημέρα τη σημερινή ψάλλεται το τροπάριο των Χριστουγέννων!
Το σημαντικό δε απ΄ όλα είναι πως για την Παναγία Μητέρα Θεοτόκο, δεν υπάρχουν Ευαγγελικές περικοπές και τα Ευαγγέλια για το Θείο της Πρόσωπο είναι μόνον δύο. Αυτό του Ευαγγελισμού κι αυτό του Δείπνου του Χριστού στο σπίτι του Λαζάρου με την παρουσία της Μάρθας και της Μαρίας Μαγδαληνής.
Η ταπεινή παρουσία της ήταν και είναι η μεγάλη δύναμή της!..
Η Παναγία Θεοτόκος Μαρία Μητέρα Ιησού Χριστού, αποτελεί την κατά σάρκα φύση του Θεού που μας ενώνει μαζί του. Πνευματικά για να συμβεί η επικοινωνία μας και η κατανόηση με το τι σημαίνει Θεός, θα πρέπει να καθαρίσουμε ψυχή και σώμα. Μόνον τότε μπορούμε να πούμε και να ψάλουμε δυνατά: "Δόξα σοι το δείξαντι το Φως"...
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη
(εικόνα: Παναγία Κοσμοσώτηρα Νότα Κυμοθόη Ζωγραφική σε ξύλο με αυγοτέμπερα)

Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη/artnotakymothoe

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2014© Nότα Κυμοθόη

NOTA ΚΥΜΟΘΟΗ "ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ" ΜΕΡΟΣ 4© NΌΤΑ ΚΥΜΟΘΌΗ